Hívjon minket! +36-20-462-98-36 office@vipinvest.hu

Lakossági Partnerek számára

Ingatlan szakértés

Ingatlan vásárlásnál elengedhetetlen, hogy tájékozódhassunk az ingatlan tényleges állapotáról, így elkerülhetőek a nagyobb hibákból adódó gondok, idegeskedések. Gyakori eset vizesedés, szerkezeti sérülések, kozmetikázható hibák ideiglenes – eladás előtti eltüntetése -, melyek nem jelentik a problémák valós megoldását, de később sok fejfájásra adhatnak okot. Ezért egy felelős vezető (szakértő) jelenléte indolt. A spórolás itt nem kifizetődő. Javasolt tehát az ingatlan vásárlása előtt, egy bejárás során műszaki tanácsadó segítségül hívása, aki a helyszíni szemle után elmondja az ingatlanra vonatkozó megállapításait.

Költségvetések készítése

Árazott és árazatlan költségvetések készítése cégek, vállalkozások magánszemélyek részére. Műszaki előkészítésben szerzett tapasztalattal. Számos, kitűnő alvállalkozói kapcsolatrendszer áll rendelkezésre, így az aktuális piaci árak tökéletesen lekövethetőek.

Költségvetés típusok

N

Tervezői árazatlan költségvetés készítés tervek alapján

N

Költségvetés készítés hitelekhez, közbeszerzésekhez, pályázathoz a megrendelő igényei szerint

N

Árazott költségbecslés készítés tervek nélkül helyszíni felmérés alapján

Minden esetben TERC programmal készítjük el az árazott és árazatlan költségvetéseket. Az elkészült költségvetést Excel-ben, PDF-ben adjuk át a megrendelőnek.

Mikor érdemes költségvetést készíteni?

Minden esetben. A mennyiségek könnyen ellenőrizhetőek. Az esetlegesen elmaradt munkákat könnyen ki lehet emelni a teljes összegből, új munkákat megrendelni az adott rezsióradíj alapján. A pótmunkák esetében az egységárak már megvannak, így nem lehet magasabb áron elvégezni a munkát a kivitelezőnek. Konkrét anyagmegjelölések kerülnek a költségvetésbe, így a beépített anyagok listája is rendelkezésre áll az építkezés/felújítás megkezdése előtt, azok ellenőrzése is gördülékenyebb.

Elektronikus építési naplóvezetés

Vállaljuk az elektronikus építési napló megnyitását és napi szintű vezetését, megkönnyítve ezzel az építtetők, alvállalkozói és kivitelezők munkáját. Egy megbízási szerződés keretei között ideiglenesen feljogosít, hogy az Ön nevében (személyes ügyfélkapun keresztül) rögzítsük az Ön által meghatározott adatokat. E-napló vezetés, napi szinten szükséges tartalom, mindennap mikor munkavégzés történt.

Építtetőnek

Elküldjük Önnek, milyen dokumentumokra van szükségünk a készenlétbe helyezéshez és naplónyitáshoz. Ezek birtokában minden dokumentumot feltöltünk a rendszerbe, jelezzük, ha a napló aktívvá vált. Ez a szolgáltatásunk az építtetői építési főnapló megnyitását is magában foglalja.

Kivitelező vállalkozónak

Felvesszük a kapcsolatot Megrendelőjével, minden dokumentumot feltöltünk az e-naplóba, ami a naplónyitáshoz szükséges. Amennyiben Alvállalkozóval dolgozik, megnyitjuk az alvállalkozói naplót, ellenőrizzük az alvállalkozói naplózását.

Felelős műszaki vezetés, műszaki ellenőrzés

Felelős műszaki vezető jogosultsági jele MV-É jelöléssel kezdődik. A felelős műszaki vezető feladata, az építtetővel, az építési műszaki ellenőrrel, illetve az alvállalkozók felelős műszaki vezetőivel való együttműködés. A felelős műszaki vezető feladata az átadás-átvételi eljárásban, illetve a használatbavételi engedélyezési eljárásban való közreműködés.

Az építkezések mindegyikén kötelező felelős műszaki vezetőt alkalmazni. Ő az, aki felelősséget vállal azért, hogy a ház a terveknek megfelelően épült meg, továbbá az építés során a vonatkozó jogszabályokat és rendeleteket betartják, betartották.

Segítséget nyújt az esetlegesen felmerülő problémák kezelésében, javaslatot tesz megoldásokra, szükséges kiváltásokra. Az építkezés során a felelős műszaki vezető nyilatkozik a fentiek meglétéről és ez alapján adja ki az építési hatóság a használatbavételi engedélyt.

A hatályos törvény előírja, hogy az építőipari kivitelezési tevékenység csak és kizárólag felelős műszaki vezető irányítása alatt végezhető. Felelős műszaki vezetést csak megfelelő képzettséggel és gyakorlattal rendelkező szakember végezhet. Mindemellett a kamara által nyilvántartott névjegyzékben is a megfelelő jogosultsággal kell, hogy rendelkezzen. Felelős műszaki vezetőnek minden olyan építkezésen tevékenykednie kell, amelyet építési engedély alapján végeznek.

Mikortól érdemes bevonni a műszaki ellenőrt a kivitelezésbe?
Kötelezően a kivitelezés megkezdését megelőzően kell bevonni, viszont sokat tud segíteni már a vállalkozók kiválasztásánál is a kapcsolat rendszereit illetően. A beérkezett ajánlatok összehasonlítása, illetve az ajánlatok műszaki tartalmának ellenőrzésén is nagy segítség a szakmaisága. Egy megfelelő előkészítéssel lehet a pótmunka mennyiségét csökkenteni, optimalizálni.

Mikor NEM kötelező felelős műszaki vezetőt megbízni?
Abban az esetben, ha nem építési engedélyhez valamint egyszeri bejelentéshez kötött az építési tevékenység, elegendő az építési szakmunka jellegének megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakember alkalmazása. Ez például szerkezeti bontással és homlokzati módosítással nem járó lakásfelújítást jelet. Ilyen felújítás lehet egy fürdőszoba felújítás, vagy a lakás festése. Ezeket az eseteket leszámítva felelős műszaki vezető jelenléte kötelező az építkezésre.

Szolgáltatási díjak

Ingatlan beépítettségétől függően a helyszíni szemle mérnöknapidíjban kerül meghatározásra 80.000,- Ft/nap áron
Fejér megye területén az utazási költség ingyenes, vidék esetén 65 Ft/ km.

Amennyiben Vállalkozásunkat megbízza a telek beépíthetőségének vázlattervekkel való vizsgálatára, az összeg 50%-át elengedjük, amennyiben a továbbtervezés is Vállalkozásunk által történik (engedélyezési terv), a tanácsadás összegét kedvezmény formájában jóváírjuk.

Hívjon minket

Ha szolgáltatásaink felkeltették az érdeklődést, az alábbi elérhetőségeinken keressen minket bátran!

Címünk

2465 Ráckeresztúr Szegfű u. 2/1

Telefonszám

+36 20 462 98 36

Email

office@vipinvest.hu